Sıkça Sorulan Sorular

Kombi bakımı nasıl olmalıdır?
Kombi bakımınızı yaz aylarında kışa girmeden önce yaptırmalısınız ki zorlu kış maratonuna kombiniz hazır olabilsin. Kombinize eğer uzun bir süredir bakım yaptırmıyorsanız, kombinize atelye bakımı ya da ısıtmayı ve tasarrufu sağlayan ana parçaların sökülüp temizlenmesi gerekmektedir. Konuyu biraz daha açmak gerekirse;
- Kombide sıcak suyun sıcaklığını azaltan kireç ve diğer etkenleri ortadan kaldırmak gerekir. Kombinin ana eşanjörü şehir su hattındaki bol kireçten dolayı bir süre sonra kireçten kabuk bağlayarak suyu ısıtmak yerine kireci ısıtmaktadır. Kuvvetli asitler ile bu kireçlerden ana eşanjörü arındırmak gerekir.
- Kombinin üst tarafında bulunan çiğ gazı yani yanmış gazı dışarı atmayı sağlayan fan motorunun içerisinde biriken kir ve tozlardan arındırılması gerekir. Arındırılmaz ise bu parçadan bir süre sonra insanı rahatsız edecek şekilde bir ses çıkmaya başlar.
- Sıcak su sensörü ve petek sıcaklığını ayarlayan sensörlerin yenilenmesi gerekir.
- 3 yollu vana grubunun iç yataklarının değiştirilmesi gerekir.
- Plakalı eşanjör diye tabir edilen parçanında asitler ile temizlenmesi gerekir.
- Sirkülasyon pompasının içerisindeki kirden arındırılması eğer iç yatağında sorun varsa iç yatağında değiştirilmesi gerekir.
- Kombinin içerisindeki toz, kir, tüy, vb. çeşitli alev alabilecek can ve mal kaybına neden olabilecek her türlü dış etmenden de cihazın tamamen temizlenmesi gerekir.
Bu listelenen maddelerin kombi bakımında yapılması gerekmektedir. Piyasada 30, 40, 50, 60 TL gibi bir ücretle yapılan bakımların gereksiz olduğunu gaz, su gibi ekonomik yönden sizi rahatlatmaya yarayacak bir bakım olmadığını da belirtmek isteriz. Atelye bakımlarında ise kombinin ana gövdesinde parça dahi kalmayacak şekilde tüm parçalar sökülür ve gerekli temizlik ürünleriyle (asitler, cif, yağ çöz vb. kimyasallar) temizlenerek tekrardan cihaz toplanır. Toplanan cihaz birkaç gün test edilerek sorunsuz bir şekilde kombi kullanıcısına çalışır ve ilk günkü gibi bir performansla teslim edilir. Şunu da belirtmekte fayda var cihazınızı ofisi olmayan, vergi ödemeyen çantacı diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmeyiniz. Yoksa kombinize atölye bakımı yapmak yerine oto yıkamaya götürüp bir güzel cilalarlar.
Kombinin bar göstergesi sürekli değişiyor?
Kombinin arka tarafında bulunan tank içerisindeki gazın bitmesi nedeni ile bu arıza ile karşılaşırsınız. Normalde bakım yapılan her kombiye gaz basımı da yapılmaktadır. Bu arıza ile karşı karşıya iseniz kombinize uzun süredir bakım yaptırmıyorsunuz demektir. Cihazınıza belirli bir miktarda gaz basılması gerekir. Eğer genleşme tankınızın içerisindeki balon delikse, genleşme tankının değiştirilmesi gerekiyor. Bar değişmesine neden olabilecek bazı parçalarda mevcuttur. Doldurma musluğunun açık kalması ya da bozulması, plaka eşanjör ya da ana eşanjörün delinmesi.
Kombim arızalandığında ilk ne yapmam gerekir?
Cihazlarda bulunan reset tuşu arızaya düşen kombiyi arızadan çıkartmak ve çalışmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu reset tuşu parçalarda arıza olmayıp, elektriğin dengesiz gelmesi, suyun azalması, gazın bitmesi ya da gelmemesi gibi durumlarda kullanarak cihazın tekrar çalışmasını sağlar.
Oda termostatı kullanmak gaz tasarrufu sağlar mı?
Oda termostatları ortam sıcaklığına ve istenilen zamanlarda kombinin çalışmasını sağlar. Uygun ortam ve izolasyon ile kullanılması mantıklıdır.
Kombi güvenilir bir cihaz mıdır?
Kombilerin markasına göre çeşitlilik gösteren emniyet parçaları bulunmaktadır. Bazı kombilerde gaz kaçak dedektörü, deprem sensörü, termostatlar bulunmaktadır. Eğer kombinize bakım yaptırıp, işin ehli olan bir usta parçalarda sıkıntı olmadığını söyleyip sizlere fatura ve fişle bunu kanıtlıyorsa kombide size yada ailenize bir sorun çıkmayacaktır. Gerekli önlemleri almak için sürekli kombinizi kontrol ettiriniz. Evinizin kalbi olan kombinize iyi bakın.
Yapılan işe garanti veriyor musunuz?
Yapılan her işten sonra garanti için yapılan işlemlerin maddeler halinde yazarak kombi kullanıcısına servis fişi vermekteyiz.
Hangi marka kombilere hizmet veriyorsunuz?
Her marka kombiye onarım ve bakım hizmeti sunuyoruz.
Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
- Ankara’nın her noktasına servis hizmetimiz olduğu için gezici servis ekibimiz bulunmaktadır. Ekibimizin aracında her marka kombi ve modele ait tüm yedek orjinal parçalar bulunmaktadır. Bize gelen servisi gün içerisinde müşterinin en uygun olduğu saate alarak teknik ekibimizi istenilen saatte yönlendiriyoruz.
- Elimizdeki tüm orjinal parçalar ambalajında ve kutusunda olarak müşterinin gözü önünde değiştirilir.
- Parçalar araçlarımızda monteli olarak götürülmekte ve cihaza sorunsuz, çalışır halde monte edilmektedir.
- Bize gelen servislerin işin zorluğuna göre değişmektedir. 1-2 saat içerisinde arızanız giderilerek sorunsuz bir şekilde cihaz kullanıcıya teslim edilir.
Kombi içerisinde kaç bar su bulunması gerekir?
Kombinin içerisinde çalışmasını sağlayacak yani genleşmesini sağlayacak kadar su bulunması gerekmektedir. Eğer suyunu bitmiş ise kombi ve modelden modele farklılıklar göstererek alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile gözünüz bar saatinde olacak şekilde 1,5 bara gelene kadar su doldurunuz. Fazla su doldurma durumunda ise kombi fazla suyu atmak için 3-bar emniyet ventili kendini açar. Bu parçanın daha sonradan değiştirilmesi gerekmektedir. Gereksiz masraf için su doldururken dikkatli olmalısınız.
Kombiyi kış modu ve yaz modu nedir?
Kombiyi donmaya karşı nasıl koruyabiliriz?
Bu durumda eğer kombiyi kapalı tutacaksanız kombinizin içerisindeki ana tahliye vanasını kullanarak tüm suyu boşaltmanız gerekmektedir. Eğer kapatmaz ve kış ayındaysanız kombinin içerisindeki kullanılmadığından dolayı donarak içeride bulunan plastik ve narin yapıdaki parçaların donarak açılmasına ve patlamasına neden olur. Kombilerde bu tip durumlar yaşanmasın diye emniyet durumları bulunmaktadır. Kombinizi en düşük ayara alarak açık konumda bırakabilirsiniz.
Gazdan tasarruf etmek için neler yapmamız gerekir?
- Binanın, dairenin, ofisin dış ve iç ısı yalıtımlarının yapılması gerekir.
- Doğru kaloride ve kapasitede kombi seçimi yapılmalıdır
- Kombiyi kapatmak yerine ısı kaybını önlemek için en kısık ayarda kullanmalısınız.
- Periyodik olarak bakımlarınızı yaptırmalısınız.
- Isıtmaya ihtiyaç duymadığınız alanların peteklerini kapatabilirsiniz.
- Evin ısınmasını sağlayan radyatörlerin etrafına (önüne, üstüne) ısıyı dağıtmasını engelleyecek eşyalar (kanepe, perde, bez) gibi maddelerin konulmaması gerekir.
- Termostatik vanalar ve oda termostatı gaz tasarrufunda katkı sağlar.
Ankara’nın her yerine servis hizmetiniz var mı?
Ankara’nın her ilçesine ve mahallesine kombi servisi hizmeti veriyoruz.
Yapılan işe garanti veriyor musunuz?
Kombide yapılan her türlü işçilik ve değişen parça 1 yıl garantilidir. Kombizde pompa değişimi yapıldı ama 3 yollu vana grubuda kısa süre sonra bozuldu. Diğer bozulan parça üzerinde herhangi bir işlem yapılmadıysa onu ücretli yaptırıyorsunuz. Kombinizde sorunlu olan parçalar teknik elemanlarımız tarafından size söylenir ve eğer parça değişimi yapılmazsa ileri ki vakitlerde o parçada size sorun çıkartacaktır diye ekibimiz sizi uyarır.
Hangi saatler aralığında çalışıyorsunuz?
- Hafta İçi: 09:00 – 23:00
- Cumartesi: 09:00 – 19:30
- Pazar: 12:00 – 19:30
Hangi belgelere sahipsiniz?
Bazı markalara yetkili olarak bakmaktayız. Diğerlerine ise özel teknik servis hizmeti sağlıyoruz. Teknisyenlerimiz her yıl periyodik olarak seminerler ve eğitimlere katılmaktadırlar. Ayrıca teknisyenlerimizin tamamı Milli Eğitim ve Mesleki Yeterlilik Gaz Yakıcı Cihazlar belgesine sahiptirler.
Servis ücreti alıyor musunuz?
Ekibimiz tarafından size en uygut fiyat verilir. Eğer yaptırmak istemezseniz servis ücreti ödersiniz. Tekrardan bize dönüş yaparak arızayı onarmamızı isterseniz de değişimli ve onarımlı servislerde servis ücreti almıyoruz. Sadece değişen parça ve işçilik ücreti alıyoruz.
merhaba,
bende ilk defa kombi kullanıyorum bir sorum olacaktı. vessen vx24fi. müstakil bir evde yaşıyorum. sanırım kombim termostatlı ara ara ateşleme gibi ses geliyor. daha yüksek derecede çalıştırmanın bu şekilde termostatın devreye girmesiyle çalışmasından daha ekonomik olduğu söylendi bu doğrumudur? şimdiden teşekkür ederim
Merhaba, oda termostatı kullandığınız da zaten cihaz en yüksek kapasitede yanacaktır. Eğer kullandığınız ürün modülasyonlu değilse.
oda termostatı daha almadım, internetten özelliklerini de bulamadım modülasyonlumu o yüzden bilmiyorum. benim termostattan kastım, kombi düşük ısıda sık denebilecek aralıklarda ateşleme yapıyor. bu sık ateşlemeyi 40 derecelerdeyken yapıyor, arkadaşımda dedi ki 50 de çalıştırırsan sık ateşleme yapıp sürekli ısıyı yükseltmek zorunda kalmaz böylece daha tasarruflu kullanırsın. bunu merak ettim söylediği işe yarayacak bir şey mi diye.
ısı kaybı varsa cihaz sürekli devreye girecek. 40 dereceye çabuk ulaşır cihaz, içerideki sıcaklık düşünce tekrar devreye girecek. 50 ye ayarladığınızda ısı düştüğünde tekrardan devreye girecek. Fark etmiyor açıkçası. Isı kaybını önlerseniz kaç derecede çalıştırdığınız önemli olmayacak.